
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha defensat "la concentració i agrupació de coooperatives per així aconseguir un millor posicionament davant les grans empreses distribuïdores i un major grau d'internacionalització". Per això, considera "necessari" impulsar mesures per millorar el règim jurídic i fiscal del sector que faciliten aquest tipus processos.
Rafa Climent ha assistit a la presentació de Green Fruits, una cooperativa agrícola de segon grau constituïda a partir de les cooperatives Cooperativa Citrícola de la Safor de Gandia, Novacitrus d'Oliva, i la Cooperatia Agrícola de Pego.
El conseller ha destacat que "el cooperativisme a la Comunitat Valenciana crea ocupació directa a més de 59.000 persones i més de 21.400 llocs de treball vinculats". Dins del cooperativisme valencià, té una especial rellevància el cooperativisme agroalimentari, que integra prop de 230.000 socis i genera 23.000 llocs de treball directes, amb una factura agregada superior als 2.000 milions, dels quals quasi la meitat corresponen a exportacions.
Rafa Climent ha manifestat que "el cooperativisme genera ocupació i rendibilitat empresarial al costat d'altres valors com la solidaritat, la responsabilitat i la cohesió social". Per això, "des del primer moment la política del Govern del Botànic ha sigut donar suport a la creació de noves cooperatives i empreses d'economia social, així com la consolidació de les existents".
En aquest sentit, Rafa Climent ha ressaltat el Pla Biennal de Suport i Foment del Cooperativisme de la Comunitat Valenciana, que té una dotació pressupostària de 13 milions per al període 2018-2019.
L'objectiu d'aquest pla, denominat 'Fent Cooperatives', és la millora de la competitivitat de les cooperatives valencianes, basada en el creixement sostenible, l'ocupació de qualitat, la presència igualitària de dones i joves en àmbits de responsabilitat, i l'extensió dels valors del model cooperatiu a tot el teixit empresarial valencià.