
Les estacions depuradores d'aigües residuals de Buñol i Segorbe són les primeres a incorporar vehicles elèctrics per a cobrir els desplaçaments en els treballs d'explotació i conservació en substitució dels existents propulsats per combustibles fòssils.
L'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (Epsar), adscrita a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha incorporat als plecs que regeixen la contractació dels serveis de funcionament de les depuradores l'obligació que els vehicles adscrits al servei de manteniment i supervisió hauran d'estar classificats per la Direcció General de Trànsit amb un potencial contaminant 'Zero Emissions'. Així mateix, en les depuradores s'hauran d'instal·lar estacions de càrrega elèctrica per a aquests vehicles.
Està previst que aquesta mesura afecte una flota de 150 vehicles entre cotxes i furgonetes que s'aniran incorporant gradualment conforme es renoven els contractes d'explotació que estan pendents de licitar.
Aquesta acció s'emmarca dins de l'estratègia de l'Epsar de reducció de la petjada de carboni associada a les depuradores públiques de la Comunitat Valenciana, en les quals un 19,5% de l'energia consumida prové de l'energia generada pel biogàs produït en les pròpies instal·lacions.
En la depuradora de Buñol els pals per a recàrrega dels vehicles tenen una potència d'eixida de 7,2 kW i el temps de càrrega aproximat és de 4 hores (80% de la càrrega en 45 minuts i la resta en tres hores).