
La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, a través de l'Ivace, ha llançat Solicit@, una aplicació dirigida a simplificar, agilitar i facilitar a empreses i entitats els tràmits a l'hora de sol·licitar una ajuda a les diferents convocatòries de l'Institut.
"Solicit@ -ha assenyalat la directora general de l'Ivace, Júlia Company- suposa un pas més en l'estratègia de la Conselleria d'Economia i de l'Ivace d'acostar de manera àgil i eficient l'administració al ciutadà".
Solicit@ redueix en un 90% el procediment existent, on, cada vegada que se sol·licitava una ajuda, les empreses i entitats havien d'emplenar diversos formularis amb les seues dades generals i amb les dades el projecte a realitzar.
També l'Ivace Internacional ha publicat les convocatòries de dos programes de beques d'especialització en internacionalització dirigides a persones menors de 30 anys en situació de desocupació: les Beques Ivace Exterior i les Beques E+E, Exportació i Ocupació, ambdues finançades en un 91,89% a través de la Iniciativa Juvenil del Fons Social Europeu (FSE).
La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat "l'aposta de l'Ivace per l'especialització de recursos humans en internacionalització, un sector que ofereix garanties d'ocupació, i d'ocupació perdurable i de qualitat".
"Des de la Conselleria d'Economia Sostenible impulsem l'especialització de joves en matèries que faciliten la seua inserció laboral, i que a més són imprescindibles per a les nostres empreses, doncs la internacionalització més que mai és la clau de creixement i de fins i tot supervivència de les nostres empreses en un món global", ha indicat.
Més del 90% de les persones becades troben treball als pocs mesos de finalitzar aquests programes de beques, la qual cosa ha demostrat la utilitat de les mateixes com a via d'inserció laboral i per açò, "hem passat de 30 beques solament per a universitaris a 110 introduint a persones amb grau FP, la qual cosa demostra l'aposta del Botànic per la promoció de la Formació Professional", ha destacat.
Les Beques Ivace E+E, Exportació i Ocupació es dirigeixen específicament a joves amb un títol de Formació Professional de grau superior, de les famílies d'Administració i Gestió, així com de Comerç i Màrqueting mentre, mentre que les Beques Ivace Exterior es dirigeixen a persones amb grau universitari.